Bäst-test Journalen – Om Oss

Enligt statistik så söker över 70% på internet angående en produkt innan de genomför ett köp. Att kontrollera en produkt, eller vilken produkt som är bäst inom en kategori, börjar bli allmänkunskap idag.

Ni som känner igen er vet att det är tidskrävande och ibland svårt att avgöra vilken produkt man skall köpa. Många ställer sig frågan “vilken är bäst?”.

Vårt mål är enkelt. Vi vill bespara er tid och pengar genom att bistå med informationen om vilken produkt som är mest lämpad för era ändamål, eller med andra ord, bäst!

Vi vill öka er trygghet inför ett köp, minska risker med dåliga köp eller bristfälliga produkter som har sämre funktion. När det gäller billigare produkter så ser vi det även som att vi gör miljön en tjänst, genom att man ej köper en billig produkt och sedan kasserar den, utan istället köper rätt produkt som håller längre. Detta är även bättre för miljön i de flesta fall!

Hur vi uppnår vårt mål

Vi uppnår vårt mål genom vår tre-stegs process som vi tillämpar i vårt arbetssätt. Processen består av följande tre steg:

  • Utvärdering och testning
  • Verifierade internationella expertbetyg
  • Verifierade internationella kundomdömen

Alla steg utförs kontinuerligt! Utvärderingen och testningen är det enda steget som inte utförs kontinuerligt under obegränsad tid. Nedan beskriver vi mer i detalj vad varje steg innebär.

Utvärdering och Testning

Vi utför vår egna utvärdering och testning av produkterna eller tjänsterna i sin tänkta miljö under en längre period för att säkerställa en objektiv bedömning. Vi har rutiner vi följer för utvärderingen och testningen där vi själva gör en bedömning av produkten eller tjänsten i fråga. Detta gör vi för flertal produkter, dock inte alla. Målet är att göra det för alla, och vi arbetar så fort vi kan för att göra detta.

När ni läser ett test om en produkt så beskriver vi vad vi anser om produkten, vad vi har gjort med den, hur den jämförs mot andra produkter i kategorin, och mycket mer.

Vi går in på alla relevanta detaljer om produkten under testet. Det är våra egna ord och beskrivelser vi använder.

Verifierade internationella betyg

Vi samlar även data genom en komplex process från hundratals olika källor. Källorna är i de flesta fall expertbetyg, recensioner, granskningar, forskningar, utvärderingar, kontakt med tillverkare och butiker, samt självklart priser.

Informationen som vi samlar in kommer alltid från verifierade källor, och det är något vi anser är viktigt för alla. Vi är källkritiska och gillar att veta hur våra egna källor kommit fram till sina resultat.

Vi har en stor databas som växer med fler verifierade källor kontinuerligt. Denna databas använder vi som underlag för att analysera produkterna / tjänsterna genom andra expert-källor än vår egen.

Alla våra källor är oberoende från oss.

Verifierade internationella omdömen

I detta steg fokuserar vi mer på vad kunder tycker istället för vad experterna tycker. Vi samlar data från flertal pålitliga källor såsom Trustpilot, Yotpo, Google Reviews eller Amazon.

Vi fokuserar även på omdöme om butiken som säljer produkterna och varumärket bakom produkten. Detta för att göra en mer korrekt bedömning av rekommendationen till våra kunder.

Exempelvis skulle en butik som har dåligt rykte och omdöme inte bli rekommenderat hos oss, även om produkten i sig har jättebra omdömen och betyg. Motivationen till detta är att garanti och reklamation som är ett skydd till konsumenter enligt konsumentköplagen inte har någon mening om butiken i fråga inte uppfyller detta, eller uppfyller det på ett dåligt sätt.

Vi har tillgång till flertal databaser med verifierade kundomdömen som vi använder för att se vad verkliga kunder tycker om produkten eller tjänsten i fråga. Vi använder dessa omdömen för att få en verklig uppfattning av kunder internationellt, och se vad konsumenter globalt tycker.

Sammanställningen

Efter ovan steg så sammanställer vi allt i ett så kallat “test” där vi tillhandahåller informationen och jämförelsen till våra kunder. Vi går igenom information om produkten och tjänsten, dess för- och nackdelar, specifikationer och därefter rangordnar vi produkten/tjänsten relativt till konkurrerande produkter och tjänster.

Vi går även igenom mer detaljer om testet och hur utvärderingen gått till av vår expert.

På så sätt får vi tester i form av topplistor, där konsumenter enkelt kan gå in och med trygghet välja första bästa alternativ. Ju högre upp i testet, desto säkrare och bättre lämpat så klart.

Vi har även utmärkelser till produkterna eller tjänsterna. Första plats får utmärkelsen “bäst-i-test”, andra plats får oftast (men inte alltid, beroende på typ av kategori eller tjänst), utmärkelsen “bäst premiumval” och som tredje plats har vi oftast utmärkelsen “bäst utmanare”, även kallat “bäst budgetval” beroende på kategori eller tjänst.

Priser i butik

Vi har valt att inte visa priser, även ifall vi använder prissättningen av produkten som en faktor vid vår bedömning. Vi kollar priser och jämför dessa med likvärdiga produkter för att se hur butikerna har prissatt varan i fråga.

Vi tillhandahåller däremot länkar till butiker där ni kan se aktuellt pris och köpa produkten om ni skulle önska.

Vi strävar efter att länka till butikerna som har bäst pris med tryggast köpupplevelse. Detta är en del av vår utvärderingsprocess.

Vårt mål – Spara tid & resurser åt konsumenter

Vi vet att många är ute efter vilken produkt som är bäst att köpa, och majoriteten av konsumenter söker information om produkter innan de gör ett köp.

Vårt mål är att leverera denna information i ett bra format till er så att ni kan spara tid och resurser genom att välja från vår lista direkt.

Kvalitet och korrekt innehåll är mycket viktigt för oss och därför genomför vi många undersökningar innan vi lägger upp ett resultat.

Bästa Priset

Ytterligare mål som vi har är att leverera bäst pris och pågående kampanjer, rabatter och rabattkoder, rea, och mer. Vi vill inte att konsumenter ska betala mer än de behöver för produkterna, och därför är våra priser alltid uppdaterade enligt bäst pris. Pågående kampanjer och rea visas alltid om det finns aktuellt.

Vårt team

Vi har ett team av olika kompetenser inom olika områden som hjälper till att bidra till sammanställningen av topplistorna och informationen på vår webbplats över bäst-test.se.

Vi sitter på olika platser i Sverige, bland annat Göteborg, Stockholm, och Jönköping.

Erik Andersson är ansvarig för elektronik och datorer, men även natur och friluftsliv samt fordon. Läs mer om Erik på hans profilsida här. Han jobbar även tätt med Jonas Ekström som är vår expert inom hälsa, fitness samt kost och diet.

Sist men inte minst, har vi Arvid Jönsson som har ansvar för vitvaror och matlagning!

Hur finansierar vi bäst-test.se?

Vi finansierar kostnaden av vår webbplats genom att vi får en provision vid köp som genomförs hos en butik. Vi är helt oberoende från butiker och tillverkare, och vi använder intäkterna till att utforma och finansiera webbplatsen så att vi kan leverera bättre och högre kvalitet på information till konsumenter och användare.

Pålitliga test och bäst-i-test topplistor

Vi rekommenderar aldrig en produkt till konsumenter som vi inte kan tänka oss köpa till oss själva. Vi har recenserat och validerat hundratals produkter genom åren, och strävar efter pålitlighet och kvalitet.

Journalen

Vi har utskick av vår Bäst-Test Journal som kommer i epost-format till alla som önskar ta del av topplistor, rea, kampanjer, m.m.

För att ta del av Bäst-Test Journalen och dess utskick kan ni skriva upp er längst ner på sidan.