Populärt

Bäst Elcykel 2023 – Test av 7 modeller

Har du bestämt dig för att köpa en Elcykel? Då har du hamnat på rätt plats. Vi har testat sju olika Elcyklar anpassade för damer, herrar och småbarnsfamiljer.

I våran lista över Elcyklar har vi bland annat med Elcykel för City i standard, klassisk och sportig design, Elcykel för tuffare terräng, Elcykel All around och tre-hjulig Elcykel för småbarnsfamiljen.

En Elcykel är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha det bekvämt när du cyklar. Det är ett bra sätt att ta sig fram snabbt och effektivt, samtidigt som man får motion och frisk luft. Elcykel är också en miljövänlig transportlösning utan några skadliga avgaser som ger dig möjligheten att färdas längre sträckor utan att du blir trött.

Elcyklar har en motor som drivs av ett batteri som man enkelt kan plocka av och ladda i ett vanligt vägguttag. Det är med hjälp av motorn som cykeln drivs framåt. Den elektriska motorn ger extra kraft när du trampar, vilket gör det lättare att trampa för uppförsbackar och köra längre sträckor.

Oavsett om du planerar att cykla till jobbet, närmsta torg eller någon annanstans så är Elcykel ett bra alternativ.

Mer än var femte cykel som säljs i Sverige är numera en Elcykel, och försäljningen fortsätter att öka.

Vi har testat nio olika Elcyklar som toppar marknaden idag och sammanställt de bästa expertbetyg, tester, recensioner och omdömen i en topplista nedan.

Bläddrar ni längre ner kan ni läsa mer om hur en Elcykel fungerar, vad ni bör tänka på vid köp av en Elcykel och mycket mer.

Innehåll

Testvinnare: Genväg till de bästa priserna

Bäst Elcykel

Bäst för City
1
Bäst-test-Elcykel-Kronan-Rapp-D7-Dam-7-växlad

Kronan Elcykel Rapp D7/H7

Finns i både Herr och Dam modell
Bra komfort
Pakethållare
LCD-display
Bäst för Terräng
2
Bäst-test-Elcykel-Momas-Ultimate

Momas Ultimate

Kraftfull motor
Upp till 140 km räckvidd
29 tums däck
Kvalitetskomponenter
Bäst All-around
3
Bäst-test-Elcykel-Momas-Wayfarer

Momas Wayfarer

Stabila breda däck
720 Wh batteri
Bra för city och terräng
Upp till 140 km räckvidd

Topplista

Bäst-i-test: Elcykel i Sverige 2024

1

Kronan Elcykel Rapp D7/H7

Bäst Elcykel för City

Bäst priser finner ni i dessa butiker:

Fri Frakt Snabb Leverans

Bäst-test-Elcykel-Kronan-Rapp-D7-Dam-7-växlad

Elcykeln som vunnit i vårat test av Elcyklar 2024 ligger det Svenska företaget Kronan bakom. Kronans cyklar har en stilren design och företagets motto har ofta varit: En robust och rejäl cykel, som ska vara bekväm att cykla på.

Elcykeln Rapp är som namnet antyder, skyndsam och kvick. Med sitt klassiska stilrena utseende lockar cykeln många köpare. Rapp finns i både herr och dam modell. Dam modellen heter D7 (D för Dam och 7 för att den är sju växlad), och herr modellen heter H7.

Kronan Rapp är en Elcykel anpassad för City. Den passar utmärkt till pendling och tar dig lätt från A – Ö. Elcykeln har skärmar, pakethållare, kedjeskydd, stöd, reflexer och bra belysning som gör att den är fullt utrustad.

Många konsumenter skriver mycket bra om komforten och det märks att Kronan har satsat stort på att ta fram en pålitlig bekväm klassisk cykel med senaste tekniken.

Max hastigheten är 25 km/h och motorn är placerad i framnavet på cykeln och samarbetar med 7 st växlar från Shimano.

Det finns ett “Walk Assist” läge som du enkelt kan använda. Detta innebär att Elmotorn driver cykeln med en hastighet upp till max 5 km/h. Den här funktionen är bra om du till exempel behöver hoppa av cykeln och gå med den över ett övergångsställe.

På Kronan Rapp finns det en LCD-display monterad på styret där du enkelt kan se hastighet, distans och batteriets laddningsnivå.

Motorn driver cykeln väldigt bra och du kan enkelt ta dig fram utan ansträngning, både i rusningstrafiken hemma i stan och uppförsbackarna på landet.

Bromsarna består av en fotbroms baktill kombinerat med en rullbroms framtill. Hjulen är 28 tum och stabila med greppsäkra däck som kan hantera dåliga underlag.

Om du behöver montera en barnstol finns det inga bekymmer. Elcykeln är utrustad med en stabil pakethållare baktill som ser till att du kan fästa både väskor eller en barnstol.

Detta är en pålitlig Elcykel som trivs i vårt krävande Skandinaviska klimat.

Expertbetyg, tester och omdömen från kunder och professionella gör att den här Elcykeln hamnar på första plats i vår topplista över Bäst Elcyklar i Sverige 2024.

För- och nackdelar — Kronan Elcykel Rapp D7/H7

Fördelar
 • Stilren design
 • LCD-display
 • Bra för stadscykling
 • Bekväm sadel
 • Erbjuds i både herr-och dam modell
 • Utrustad med 7 växlar
 • Walk assist
 • Utrustad med pakethållare och cykelkorg
Nackdelar
 • Klassisk design lockar inte alla

Specifikationer — Kronan Elcykel Rapp D7/H7

Märke:Kronan
Årsmodell:2023
Växelreglageserie:Shimano Nexus
Produktlinje:Rapp
Bakväxelserie: Shimano Nexus
Antal växlar:7-växlad
Elsystem:Ananda
Hjulstorlek:28”
Motor:Ananda M108VD
Motoreffekt:250 W
Vridmoment:30 Nm
Maximal assistans hastighet:25 km/h
Maximal räckvidd:90 km
Motorplacering:Framhjul
Batteri: GREENWAY YJ145, 468wh 36V 13Ah, standard BMS 10S5P
Batterikapacitet:468 Wh
Batterikapacitet (Ah):13 Ah
Batteriladdare: 2A
Assistansnivåer:Off, Walk, 1, 2, 3, 4, 5

2

Momas Ultimate

Bäst El-mountainbike

Bäst priser finner ni i dessa butiker:

E-Wheels Bäst i Test Sverige

Fri Frakt Snabb Leverans

Bäst-test-Elcykel-Momas-Ultimate

Momas Ultimate har blivit utsedd till årets bästa köp i El-mountainbikes och har fått goda recensioner av Norska Dagbladet.

El-mountainbikes är annorlunda från vanliga Citybikes. Det finns mycket ingenjörstänk bakom designen och materialet kring en mountainbike just för att de är mycket svårare att konstruera. Det ska vara roligt att cykla på tuff terräng och samtidigt vara tillräckligt stabilt för att tåla olika påfrestningar som cykeln utstår.

I början av Elcykel revolutionen var El-mountainbikes mycket dyrare, men i takt med att utvecklingen gått framåt och Mountainbikes fått sin standard så har priserna sjunkit. Det finns många fördelar med att ha en Mountainbike med el assistans.

Räckvidden överstiger 140 km vilket är ganska långt. Accelerationen är bra och cykeln är utrustad med ett effektivt batteri på 250 W i kombination med en vevmotor som är centrerad och som är kapabel att erbjuda ett vridmoment på 80 Nm.

Topphastigheten för Elcyklar brukar vara 25 km/h, det som avgör är hur länge cykeln klarar av att assistera dig upp till 25 km/h och det är då batteriet hamnar i fokus, ju starkare batteri desto längre kan Elcykeln assistera dig.

Elcykeln är utrustad med hydrauliska skivbromsar som är starka och perfekta för att få stopp på cykeln i tuffa nedförsbackar.

Cykeln kommer med fem olika pedal assistanser som gör att man enkelt kan anpassa den kraft cykeln genererar till terrängen man cyklar på. När man inte orkar mer kan man enkelt aktivera pedal assistansen. Stänger du av pedal assistansen fungerar cykeln precis som en vanlig cykel ifall du vill utmana dig själv.

Momas Ultimate är en perfekt Mountainbike för dig som vill prova på Mountainbike med el assistans. Den lever upp till vad den lovar och är fortfarande flera tusenlappar billigare än sina konkurrenter.

Komforten skriver många är bra. Det är bekvämt att sitta på Momas ultimate som väger 27 kg.

Expertbetyg, tester och omdömen från kunder och professionella gör att den här Elcykeln hamnar på andra plats i vår topplista över Bäst Elcykel i Sverige 2024.

För- och nackdelar — Momas Ultimate

Fördelar
 • Kraftfull motor
 • Pålitlig design
 • Fem olika assistans nivåer
 • Starka bromsar
 • Starkt batteri
 • Centrerad vevmotor med bra vridmoment
 • Grym acceleration
 • Hög kvalité
 • Bra räckvidd
Nackdelar
 • Fortfarande dyr för många

Specifikationer — Momas Ultimate

Märke:Momas
Årsmodell:2023
Kedja:KMC X8
Växelspak: Shimano
Antal växlar: 8
Display: D16 display
Hjulstorlek:29”
Motor:Momas Turbo 110 / 250 W vevmotor
Motoreffekt:250 W
Vridmoment:110 Nm
Maximal assistans hastighet:25 km/h
Maximal räckvidd:140 km
Batteri:48V, 15Ah – 720Wh
Promenadläge: Ja. 6 km/h
Vikt: 27 kg

3

Momas Wayfarer

Bäst all-around Elcykel

Bäst priser finner ni i dessa butiker:

E-Wheels Bäst i Test Sverige

Fri Frakt Snabb Leverans

Bäst-test-Elcykel-Momas-Wayfarer

Momas Wayfarer är den perfekta Elcykeln för dig som är ute efter en All-around cykel. All-around innebär att cykeln är skapad för olika miljöer, med andra ord både terräng och city. Momas Wayfarer är en Unisex cykel som är till för både damer och herrar.

Bestämmer ni er för att köpa den här Elcykeln kommer ni inte ångra er. Momas Wayfarer är optimal för både pendling och längre utflykter. Kvalité i kombination med prestanda gör att den här Elcykeln hamnar på plats nummer tre i våran topplista över Bäst Elcyklar 2024.

Batteriet som sitter på Momas Wayfarer är ett 48 V, 15 Ah – 720 Wh batteri som erbjuder en räckvidd upp till 140 km. Ni slipper oroa er över att Elcykeln inte ska kunna assistera er och att batteriet ska ta slut.

Momas Wayfarer är konstruerad med fokus på komfort, säkerhet och hållbarhet. Gaffeln och däcken gör att ni har kontroll över cykeln och får en välbalanserad körupplevelse. Skivbromsarna är hydrauliska och ger pålitlig bromsprestanda i regn och snöfall.

All-around Elcykeln är designad för olika miljöer och är utrustad med pakethållare, stöd, strålkastare och stänkskärmar som gör cykeln optimal för pendling.

Många kvalitetskomponenter sitter på cykeln och den snygga designen är ett ytterligare plus.

Det finns promenadläge som gör att Elcykeln rullar i en hastighet om 6 km/h.

Expertbetyg, tester och omdömen från kunder och professionella, samt att Elcykeln passar alla gör att Momas Wayfarer hamnar på tredje plats i vår topplista över Bäst Elcykel i Sverige 2024.

För- och nackdelar — Momas Wayfarer

Fördelar
 • All-around
 • Snygg design
 • Välutrustad
 • Kvalitetskomponenter
 • Passar alla
 • Bra räckvidd
 • Bra för pendling och utflykter
Nackdelar
 • Dyr för många

Specifikationer — Momas Wayfarer

Märke:Momas
Årsmodell:2023
Kedja:KMC E8
Bromsar: Tektro hydrauliska skivbromsar
Växelspak: Shimano
Gaffel:Suntour
Display: Ananda D16
Hjulstorlek:27.5”
Motor:Momas Turbo 110 / 250 W vevmotor mittmonterad
Motoreffekt:250 W
Vridmoment:110 Nm
Maximal assistans hastighet:25 km/h
Maximal räckvidd:140 km
Batteri:48V 15 Ah – 720Wh
Promenadläge: Ja. 6 km/h
Vikt: 28 kg

4

EvoBike Sport-9 Dam och Herr

Robust Elcykel med mittmotor

Bäst priser finner ni i dessa butiker:

Fri Frakt Snabb Leverans

Bäst-test-Elcykel-Evobike-Sport-9

EvoBike är ett Svenskt företag som tillverkar sina cyklar i Norrtälje, norr om Stockholm. EvoBike Sport-9 är en kraftfull Elcykel som har fått toppbetyg i flera Elcykeltester.

EvoBike Sport-9 erbjuds i både Dam och Herr modell. EvoBike Sport-9 Herr kan man köpa i tre olika färger: orange, silver och svart. Dam modellen har en kortare ramhöjd och erbjuds i färgerna svart, röd och vit. Modellerna är identiska när det kommer till batteri, skivbromsar, display och andra komponenter.

EvoBike Sport-9 har en sportig snygg design. Det går att ändra Elcykeln från sportigt läge till ett mer upprätt läge tack vare styrstammen som går att justera.

Med en kraftig mittmotor från kvalitetsmärket Ananda. Motorn har 250W effekt och startar direkt när du börjar trampa. Cykeln är utrustad med 9 st växlar vilket ger ett lågt rullmotstånd och brett växelspann.

Bromssystemet består av effektiva skivbromsar fram – och bak som säkerställer att du får en kraftig bromskraft på alla vägunderlag.

På den här uppgraderade designen är Lithium batteriet integrerad i ramen, detta bidrar till bättre stabilitet och smidigare design. Utrustad med Sport-9-Mid-Drive hittar du ett kraftigare 3A-laddare som kan ladda batteriet 50 % snabbare än tidigare.

Till skillnad från många andra Elcyklar går det att välja mellan två olika batteristorlekar: 432 Wh eller 504 Wh batteristorlek. Räckvidden för det mindre batteriet är 45 – 75 km, och för det större batteriet 55 – 85 km per laddning.

Det finns fem olika assistanslägen att välja mellan för att assistera dig när du trampar. Du kan därmed enkelt anpassa assistansen när du cyklar. Det är skönt att veta att cykeln kan göra det mesta av jobbet dagarna man inte har mycket ork, eller raka motsatsen där man vill utmana sig själv och ha ett träningspass på vägen till arbetet.

EvoBike Sport-9 ingår i 2024-års modellen och har en mindre uppgraderad OLED-display. Det går enkelt att se batteriets status, hastighet, medelhastighet, maxhastighet och distansmätare. Displayen sitter snyggt och stadigt på styret och erbjuder mer utrymme för cykelkorgar och annat.

Expertbetyg, tester och omdömen från kunder och professionella gör att den här Elcykeln hamnar på fjärde plats i vår topplista över Bäst Elcykel i Sverige 2024.

För- och nackdelar — EvoBike Sport-9

Fördelar
 • Snygg design
 • Laddar snabbt
 • OLED display
 • Två batterier att välja mellan
 • Fem assistanslägen
 • Många växlar
 • Mittmotor
 • Finns som både Dam och Herr modell
Nackdelar
 • För den här prisklassen önskar många längre räckvidd

Specifikationer — EvoBike Sport-9

Märke:EvoBike
Årsmodell:2023
Serie:EvoBike Sport-9
Bromsar: Tektro HD-M275 Hydraulisk skivbroms
Antal växlar: Shimano Alivio 9
Räckvidd:45-75 eller 55-85 km
Display: Ananda D10
Framgaffel:Aluminium
Hjulstorlek:28”
Motor:Ananda M81. 80 Nm
Motoreffekt:250 W
Vridmoment:80 Nm
Maximal assistans hastighet:25 km/h
Batteri:432 Wh (36 V 12 Ah) eller 504 Wh (36 V 14 Ah)
Laddningstid: 4 – 6 h
Vikt: 24 kg

5

EvoBike Commute

Elcykel för pendling

Bäst priser finner ni i dessa butiker:

Fri Frakt Snabb Leverans

Bäst-test-Elcykel-Evobike-Commute

På femte plats hamnar en annan Elcykel från EvoBike, nämligen EvoBike Commute som är designad och tillverkad i Sverige. Det är en snygg Unisex Elcykel som kan användas av både Damer och Herrar. Commute erbjuds i färgerna svart och blå och har en ramhöjd på 51 cm.

EvoBike Commute är utrustad med breda 28” däck som gör att ni enkelt kan pendla oavsett årstid. Dämparna på framgaffeln från Suntour erbjuder möjligheten att växla mellan dämpat och stelt läge.

Toppfarten är 25 km/h som de flesta andra Elcyklar. Räckvidden varierar beroende på vilket batteri du bestämmer dig för att ha. Batteristorleken som går att välja mellan är 432 Wh eller 576 Wh, lite annorlunda från EvoBike Sport-9 på fjärde plats som erbjuds i 432 Wh eller 504 Wh. Med det större batteriet får du ut en räckvidd på 65 – 100 km, och med det mindre en räckvidd på 45 – 75 km.

Motorn från Ananda är utrustad med en effektiv navmotor som är placerad på framhjulet. Motoreffekten är 250W och startar automatiskt när du trampar. Med sju olika växlar att välja mellan är detta den perfekta pendlarcykeln för hela familjen.

Det medföljer en 3A-laddare som laddar batteriet 50% snabbare jämfört med vanliga laddare.

OLED-displayen som sitter snyggt på styret kan du använda för att ställa in hur mycket assistans du önskar, det finns fem olika nivåer och du kan dessutom se batteriets status, hastighet, medelhastighet, maxhastighet och distansmätare.

Expertbetyg, tester och omdömen från kunder och professionella gör att den här Elcykeln hamnar på femte plats i vår topplista över Bäst Elcykel i Sverige 2024.

För- och nackdelar — EvoBike Commute

Fördelar
 • Snygg Design
 • Erbjuds med olika batteristorlekar
 • Unisex
 • Välj mellan dämpad och stelt läge
 • OLED-display
 • Laddar snabbt
 • 7 växlar
Nackdelar
 • Inte så kraftfull motor

Specifikationer — EvoBike Commute

Märke:EvoBike
Serie:EvoBike Commute
Bromsar: Hydraulisk skivbroms/fotbroms
Antal växlar: Shimano Nexus 7
Räckvidd:45-75 eller 75-100 km
Display: Velofox DM03 OLED
Framgaffel:Suntour NEX DS HLO – Lockout
Hjulstorlek:28”
Motor:Ananda M129VD. 40Nm
Motoreffekt:250 W
Vridmoment:40 Nm
Maximal assistans hastighet:25 km/h
Batteri:432 Wh (36 V 12 Ah) eller 576 Wh (36 V 16 Ah)
Laddningstid:4 – 6 h
Vikt: 24 kg

6

EvoBike ECO-7

Komfortabel Citybike

Bäst priser finner ni i dessa butiker:

Fri Frakt Snabb Leverans

Bäst-test-Elcykel-Evobike-ECO-7

EvoBike ECO-7 är en komfortabel Citybike som är super populär att äga om man cyklar i stan! Cykeln är utrustad med kvalitetskomponenter och aningen billigare än konkurrenterna ovan. EvoBike ECO-7 är helt enkelt en modern citybike med grym teknik!

Elcykeln har en stilren design som påminner lite om en klassisk Damcykel. Ramhöjden är 51 cm och den här cykeln finns bara i Dam-modell. Du kan välja mellan färgerna svart och röd när du beställer ECO-7.

Däcken är 28” och erbjuder ett bra stabilt grepp i olika väder. EvoBike ECO-7 kan hela familjen använda, den är lätt hanterlig och motorn går igång så fort man börjar trampa. Oavsett om du behöver cyklar till arbetet, studieplats, närmsta torg m.m så kan ni lita på att den här cykeln hjälper er från A – B.

Du kan enkelt välja mellan två olika batteristorlekar när du beställer Elcykeln. Det går att välja mellan 432Wh eller 576Wh. Räckvidden varierar beroende på vilken batteristorlek du väljer. Det mindre batteriet erbjuder en räckvidd på 45 – 75 km och det större batteriet 65 – 100 km. Det är viktigt att ha marginal om man önskar assistansläge under hela cykelturen. Olika faktorer kan påverka räckvidden som uppförsbackar, temperatur, lufttryck i däck m.m.

Litiumbatteriet går enkelt att ladda med en kraftig 3A-laddare som medföljer och som gör att batteriet laddas upp till 50% snabbare än tidigare.

På framhjulet sitter en effektiv navmotor med 250W effekt från Ananda..

Bromsarna på en Citybike ska vara pålitliga då det krävs att man bromsar mer när man cyklar i stan. ECO-7 är utrustad med Tektro hydrauliska skivbromsar/fotbromsar som gör att det är enkelt att få stopp på cykeln.

Med sju olika växlar att välja mellan kan du enkelt anpassa assistansen från motorn beroende på hur cykelvägarna ser ut.

OLED-displayen som sitter monterad på styret visar batteriets status, hastighet, medelhastighet, maxhastighet och distansmätare. Du kan också reglera fram och bakbelysningen direkt från styret.

Expertbetyg, tester och omdömen från kunder och professionella gör att den här Elcykeln hamnar på sjätte plats i vår topplista över Bäst Elcykel i Sverige 2024.

För- och nackdelar — EvoBike ECO-7

Fördelar
 • Snygg design
 • OLED-display
 • 7 växlar
 • Pålitliga skivbromsar från Tektro
 • Laddar snabbt
 • Erbjuds med olika batteristorlekar
Nackdelar
 • Finns bara som Dam-modell

Specifikationer — EvoBike ECO-7

Märke:EvoBike
Serie:EvoBike ECO-7
Bromsar: Tektro HD-M275 Hydraulisk skivbroms/fotbroms
Antal växlar: Shimano Nexus 7
Räckvidd:45-75 eller 65-100 km
Display: Velofox DM03 OLED
Framgaffel:Hi-Ten stål
Hjulstorlek:28”
Motor:Ananda M129VD. 40Nm
Motoreffekt:250 W
Vridmoment:40 Nm
Maximal assistans hastighet:25 km/h
Batteri:432 Wh (36 V 12 Ah) eller 576 Wh (36 V 16 Ah)
Laddningstid:4 – 6 h
Vikt: 24 kg
7

EvoBike Cargo Duo

Lådcykel Cargo Duo

Bäst priser finner ni i dessa butiker:

Fri Frakt Snabb Leverans

Bäst-test-Elcykel-EvoBike-cargo-duo

EvoBike lådcykel cargo duo är en Elcykel som är perfekt för småbarnsfamiljen! Att ha en cykelvagn som kan rulla på el i kombination med den kraftfulla motorn på 250W från välkända populära Bafang gör att den här lådcykeln är det perfekta fordonet för att lämna och hämta barnen från dagis eller att bege sig ut på utflykt.

Ska man för första gången köpa en trehjulig Elcykel får man vara förberedd på att det känns annorlunda att cykla. Efter lite träning vänjer man sig fort och får bra kontroll på cykelvagnen så att det känns naturligt för dig som trampar.

Vi rekommenderar er att läsa den här guiden innan ni bestämmer er för att cykla med en trehjuling – https://www.evobike.se/att-cykla-pa-en-trehjuling

Cargo Duo är en Elcykel med två hjul framtill och ett hjul baktill. Ovanför de främre hjulen finns en vagn / kupé där två barn upp till fem år sitter bekvämt. Bakom ryggstödet finns det utrymme för ryggsäckar eller ett par matkassar.

EvoBike Cargo Duo har en motor som startar automatiskt när du trampar. Maxhastigheten är 25 km/h och du väljer enkelt hur mycket assistans du önskar från motorn genom att navigera i LCD displayen som sitter monterad på styret. I displayen kan du bland annat se hastighet, trippmätare och batteristatus. Det går också bra att ladda mobiltelefonen tack vare USB-porten som finns i displayen.

Walk assist funktion finns att aktivera som gör att cykeln drivs av motorn i 5 km/h. Funktionen brukar oftast användas om man vill att cykeln själv rullar långsamt när någon går bredvid.

Växelsystemet i Cargo Duo består av åtta olika växellägen och kommer från Japanska företaget Shimano som är ett av flera ledande företag i världen inom olika komponenter som används för cyklar som broms, växlar, kedjor m.m.

Bromsarna består av tre individuella hydrauliska skivbromsar från Bengal. Varje hjul har sin egna skivbroms och resultatet blir ökad säkerhet med pålitlig inbromsning.

Kapellet som barnen sitter i skyddar mot vind och stänk. LED-belysningen fram och bak i kombination med reflexer gör att man blir synlig för bilister, cyklister, fotgängare m.m.

Motorn på cykeln är kraftfull och genererar 250W effekt. Motorn startar automatiskt när du börjar trampa och kan assistera dig upp till 25 km/h.

Batteriets kapacitet ligger på 396 Wh med en räckvidd på 30-45 km. Batteriet kan enkelt plockas bort och laddas på annan plats.

Expertbetyg, tester och omdömen från kunder och professionella gör att den här Elcykeln hamnar på sjunde plats i vår topplista över Bäst Elcykel i Sverige 2024.

För- och nackdelar — EvoBike lådcykel Cargo Duo

Fördelar
 • USB-port
 • Bra för småbarnsfamiljer
 • Starka bromsar
 • 8 växellägen
 • Walk assist
 • Roligt för barnen
 • Mycket utrymme
Nackdelar
 • Räckvidd
 • Väger mycket

Specifikationer — EvoBike Cargo Duo

Märke:EvoBike
Serie:EvoBike Cargo Duo
Bromsar: Bengal Ares 7.5 Hydraulisk skivbroms
Antal växlar: Shimano Altus 8
Räckvidd:45 km
Display: Digital Bafang Smart Display, model: DP C10
Motorplacering:Bakhjul
Hjulstorlek:20” (bak och fram)
Motor:Ananda M129VD. 40Nm
Motoreffekt:250 W
Mått:215cm x 110cm x 110cm (Kupé: sits till innertak: 57 cm, sitsbredd ca: 60 cm)
Maximal assistans hastighet:25 km/h
Batterikapacitet:396 Wh (36 V 11 Ah)
Laddningstid:4 – 6 h
Vikt: 64 kg
Sittplatser:2

Elcykelns roll i att skapa ett mer hållbart samhälle

Elcykeln har en viktig roll i att skapa ett mer hållbart samhälle. Genom att använda elcyklar istället för bilar minskar vi utsläppen av koldioxid och andra skadliga ämnen som bidrar till den globala uppvärmningen. Elcyklar är också ett miljövänligare alternativ till bilar eftersom de inte behöver bränsle för att drivas. Dessutom är elcyklar mycket energieffektiva, vilket innebär att de inte slösar med energi.

Elcyklar kan också bidra till att minska trafikstockningar och förbättra luftkvaliteten. De är lätta att manövrera och tar mindre plats än bilar, vilket gör det möjligt för fler människor att ta sig fram snabbare. Det hjälper också till att minska antalet fordon på vägarna, vilket leder till mindre trafikstockningar.

Elcyklar är också ett bra sätt att främja hälsa och motion. Att cykla är en bra form av träning som hjälper till att stärka musklerna, förbättra konditionen och hålla vikten under kontroll. Det är också ett roligt sätt att ta sig fram, vilket gör det lättare för människor att ta sig ut och röra på sig.

Sammanfattningsvis har Elcykeln en viktig roll i att skapa ett mer hållbart samhälle. Genom att minska utsläppen av skadliga ämnen, minska trafikstockningar och främja hälsa och motion kan elcyklar bidra till att skapa en bättre miljö för alla.

Elcykelns betydelse för att förbättra hälsan hos människor

Elcykeln har blivit ett populärt sätt att förbättra hälsan hos människor. Det är ett bra alternativ till att ta bilen eller bussen, eftersom det ger en god träning och samtidigt är miljövänligt. Elcykeln är lätt att använda och kräver inte mycket ansträngning, vilket gör den till ett utmärkt sätt att få motion. Det är också ett bra sätt att minska stress och få frisk luft.

Elcykeln kan också hjälpa till att förbättra hälsan genom att öka konditionen och styrkan. Det kan också hjälpa till att förbättra balansen och koordinationen, vilket är viktigt för att undvika skador. Att cykla regelbundet kan också hjälpa till att förbättra kardiovaskulär hälsa, vilket är viktigt för att upprätthålla en god allmänhälsa.

Elcykeln är ett bra sätt att förbättra hälsan hos människor. Det ger en god träning, är miljövänligt och kräver inte mycket ansträngning. Det kan också hjälpa till att förbättra konditionen, styrkan, balansen och koordinationen, samt kardiovaskulär hälsa. Alla dessa faktorer bidrar till en bättre allmänhälsa.

Elcykelns potential att minska trafikstockningar

En Elcykel är ett bra alternativ för att minska trafikstockningar. Det är en miljövänlig och energieffektiv transportmetod som kan hjälpa till att förbättra luftkvaliteten och minska utsläppen av växthusgaser. Elcykeln är också ett bekvämt sätt att ta sig fram, eftersom den inte kräver någon form av bränsle. Den är lätt att manövrera och kan användas i stadsmiljöer där det finns trånga gator och smala gator. Det är också ett billigare alternativ än att köra bil, vilket gör det till ett bra val för många människor.

Elcykeln kan också bidra till att minska trafikstockningar genom att ge människor ett alternativ till bilresor. Genom att cykla istället för att köra bil kan man undvika de trånga gatorna och ta sig fram snabbare. Det kan också leda till mindre bilköer, vilket i sin tur kan leda till minskade trafikstockningar.

Elcykeln är ett bra alternativ för att minska trafikstockningar och förbättra luftkvaliteten. Det är ett miljövänligt, energieffektivt och bekvämt sätt att ta sig fram som kan hjälpa till att minska bilköer och förbättra trafiksituationen.

Elcykelns framväxt som en trendig transportform

Elcykeln har de senaste åren blivit en alltmer populär transportform. Det är inte svårt att förstå varför. Elcyklar erbjuder ett bekvämt och miljövänligt sätt att ta sig fram, samtidigt som man får träning och frisk luft.

Elcyklar är lätta att hantera och kräver inte någon speciell teknisk kunskap. De är också relativt billiga jämfört med andra fordon, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för många. Dessutom är de ofta utrustade med moderna funktioner som gör det ännu enklare att använda dem.

Elcyklar har också blivit trendiga på grund av deras miljövänliga egenskaper. De släpper inte ut någon skadlig avgaser och de är mycket energieffektiva. Detta gör dem till ett bra val för de som vill minska sin miljöpåverkan.

Till slut kan man säga att elcykeln har blivit en trendig transportform på grund av dess bekvämlighet, låga kostnader, moderna funktioner och miljövänliga egenskaper. Det är lätt att se varför den har blivit så populär.

Vad är de bästa tipsen för att köra en Elcykel säkert?

1. Se till att du har rätt utrustning, inklusive en hjälm och andra skyddsutrustning som är lämplig för din cykel.

2. Kontrollera att alla komponenter på din elcykel fungerar som de ska innan du ger dig ut på vägen.

3. Följ alla trafikregler och se till att du är synlig för andra trafikanter.

4. Var försiktig när du kör i trafik och ta extra försiktighet när du korsar vägar eller svänger.

5. Undvik att köra på gator med mycket trafik eller stora bilar.

6. Kör inte för fort och se till att du har god sikt runt dig.

7. Se till att du har tillräckligt med batteri för att kunna ta dig hem igen.

8. Ladda alltid upp din elcykel efter användning så att den är redo för nästa tur.

Vilka lagar och regler gäller för att köra en Elcykel?

För att köra en Elcykel måste du följa samma lagar och regler som gäller för vanliga cyklar. Det innebär att du måste ha ett giltigt körkort, använda cykelhjälm och följa trafikregler. Du måste också se till att din Elcykel är godkänd av Transportstyrelsen och att den har ett giltigt registreringsnummer.

Elcyklar får inte köras på motorvägar eller motorvägsspår, men de kan köras på cykelvägar och andra allmänna vägar. Det är också viktigt att du håller dig uppdaterad om lokala lagar och regler som kan gälla för elcyklar.

Spara pengar med en Elcykel

En elcykel är ett bra sätt att spara pengar. Det är ett miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ till att använda bil eller buss för att ta sig till jobbet, skolan eller affären. Elcykeln är lätt att underhålla och kräver inte mycket bränsle. Det är också ett roligare sätt att ta sig fram än att gå eller cykla.

Med en Elcykel kan du spara pengar på bensin, parkeringsavgifter och andra kostnader som är förknippade med att använda bilen. Du kan också spara tid genom att ta en Elcykel istället för att ta bilen, vilket ger dig mer tid för andra aktiviteter.

Bäst tillbehör till en Elcykel

Det finns många olika tillbehör som kan användas med en elcykel för att göra den ännu bättre. Några av de bästa tillbehören inkluderar:

– En cykelhjälm: En cykelhjälm är ett måste för att skydda huvudet om du skulle ha en olycka.

– Reflekterande kläder: Reflekterande kläder är viktiga för att synas i trafiken, särskilt när det är mörkt.

– Cykelväska: En cykelväska är bra för att bära med sig saker som mat, dryck och andra föremål som du behöver under din cykeltur.

– Cykelpump: En cykelpump är bra för att hålla dina däck uppblåsta och ge dig en bekvämare cykelupplevelse.

– Cykelbelysning: Cykelbelysning är viktigt för att synas i trafiken och för att se vart du ska.

– Cykelstöd: Ett cykelstöd är bra för att hålla cykeln stadig när du parkerar den.

Förbättra prestandan på en Elcykel (Trimma)

För att förbättra prestandan på din Elcykel finns det ett antal olika saker som du kan göra. För det första bör du se till att hålla cykeln väl underhållen. Se till att lufttrycket i dina däck är korrekt, att alla skruvar är åtdragna och att alla delar är rena och smörjda. Om du har en Elcykel med en motor, se till att den är uppdaterad med de senaste programvaruversionerna.

Du bör också se till att du använder rätt batteri för din elcykel. Det finns olika typer av batterier som är bättre lämpade för olika typer av cyklar. Se till att du väljer ett batteri som är lämpligt för din cykel och som ger dig den prestanda som du behöver.

Slutligen bör du se till att du använder rätt typ av däck för din Elcykel. Olika typer av däck ger olika prestanda och det är viktigt att du väljer ett som passar din cykel och dina behov. Genom att använda rätt däck kan du få bättre prestanda från din Elcykel.

Vanliga problem med Elcyklar

De vanligaste problemen med elcyklar är batteri, motor och komponentfel. Batteriproblem kan orsakas av låg laddning, dålig kontakt eller felaktig användning. Motorfel kan bero på bristande underhåll eller felaktig användning. Komponentfel kan uppstå när delar inte fungerar som de ska, till exempel om en växel inte fungerar eller om en pedal inte fungerar som den ska. Det är också viktigt att hålla cykeln i god skick genom regelbundet underhåll för att undvika problem.

Säkerhetsfunktioner på Elcyklar

Elcyklar har flera säkerhetsfunktioner som syftar till att öka säkerheten för användaren. Dessa inkluderar:

– Automatiska bromsar: De flesta elcyklar har automatiska bromsar som aktiveras när cykeln stannar eller när hastigheten minskar. Detta hjälper till att förhindra olyckor och skador.

– Fotbromsar: Fotbromsar är en annan typ av broms som används på elcyklar. De fungerar genom att trycka ner pedalen för att aktivera bromsen. Detta ger en extra säkerhetsfunktion som hjälper till att minska risken för olyckor.

– Reflekterande material: Många elcyklar har reflekterande material som syns tydligt i mörker. Detta hjälper till att öka synligheten och minska risken för olyckor.

– Lås: Elcyklar kan ofta låsas med en kod eller ett lås för att förhindra stöld. Det finns även andra typer av lås som kan användas för att skydda cykeln mot stöld.

Att hålla elcykeln i gott skick

För att hålla din elcykel i gott skick är det viktigt att regelbundet underhålla den. Först och främst bör du kontrollera däcktrycket och se till att det är upp till rekommenderad nivå. Kontrollera också att alla skruvar är åtdragna och att inga delar har lossnat.

Se till att bromsarna fungerar som de ska och att alla ljus fungerar. Om du inte är säker på hur man gör detta, ta din cykel till en auktoriserad cykelbutik för en service. Det är också viktigt att smörja kedjan regelbundet för att undvika rost och förhindra att den fastnar.

Välj rätt storlek

Att välja rätt storlek på sin Elcykel är en viktig del av att säkerställa att du får ut det mesta av din cykelupplevelse. För att hitta den perfekta storleken för dig bör du ta hänsyn till din kroppslängd, längden på dina ben och din önskade sittposition.

Det är också viktigt att tänka på vilken typ av terräng du planerar att cykla på. Om du planerar att cykla mycket på uppförsbackar eller off-road, kan det vara bra att välja en större ram. Om du planerar att cykla mycket på platt terräng eller stadscykling, kan en mindre ram passa bättre.

När du har bestämt dig för vilken storlek som passar dig bäst, är det viktigt att provcykla den innan du köper den för att se om den är bekväm och lämpar sig för dina behov.

Bästa Elcyklarna för nybörjare

De bästa Elcyklarna för nybörjare är de som har ett lätt och smidigt ramdesign, ett bekvämt säte och enkel manövrering. Det är viktigt att välja en cykel som är lätt att kontrollera och som har ett bra stöd för att hålla dig säker.

Det är bra att välja en cykel som har ett batteri med tillräcklig räckvidd för att passa dina behov. Det finns många olika typer av elcyklar på marknaden, så det är viktigt att du tar reda på vilken som passar dig bäst.

Vilka olika typer av elcyklar finns det?

Det finns olika typer av elcyklar som passar olika behov. De vanligaste typerna är:

– Mountainbike-elcykel: Denna typ av elcykel är utformad för att klara av terrängcykling och är ofta utrustad med stötdämpare, breda däck och ett högre sittställning.

– City-elcykel: Denna typ av elcykel är utformad för att klara av dagliga transporter och har ofta en lägre sittställning, smalare däck och en lättare ram.

– Hybrid-elcykel: Denna typ av elcykel är en kombination av mountainbike- och city-elcyklar och är utformad för att klara både terrängcykling och dagliga transporter.

– Folding-elcykel: Denna typ av elcykel är utformad för att vara lätt att fälla ihop och ta med sig, vilket gör den perfekt för pendling.

– Cargo-elcykel: Denna typ av elcykel är utformad för att bära last, vilket gör den perfekt för affärsresor eller för att transportera stora saker.

Hur fungerar Elcyklar?

En Elcykel är en cykel som har en elektrisk motor som hjälper till att driva cykeln framåt. Motorn kan antingen vara inbyggd i cykeln eller monterad på den. Den elektriska motorn ger extra kraft när du trampar, vilket gör det lättare att trampa uppförsbackar och köra längre sträckor.

Elcyklar är utrustade med batterier som laddas upp via en vanlig eluttag. Batteriet ger energi till motorn och håller den igång tills det är tomt. När batteriet är laddat kan du trampa som vanligt eller använda motorn för att hjälpa dig att trampa.

Vad är skillnaden mellan en vanlig cykel och en Elcykel?

En vanlig cykel är en cykel som drivs av muskelkraft, medan en elcykel har en elektrisk motor som hjälper till att driva cykeln.

En elcykel ger dig ett extra lyft när du trampar, vilket gör det lättare att köra uppförsbackar och långa sträckor. Elcyklar är också ofta tystare än vanliga cyklar, vilket gör dem mer lämpliga för stadsmiljöer.

Vilka fördelar har Elcyklar?

Elcyklar har många fördelar. För det första är de ett miljövänligt alternativ till att ta bilen, vilket minskar utsläppen av koldioxid och andra skadliga ämnen. De är också mycket bekväma att använda, eftersom de ger en extra boost när man cyklar uppför branta backar eller långa sträckor.

Elcyklar är också ett billigare alternativ till att köpa en bil, eftersom de inte kräver någon form av bränsle eller underhåll. De är också lätta att lagra och tar inte upp så mycket plats som en bil skulle göra. Slutligen är elcyklar ett roligt sätt att träna och hålla sig i form, eftersom man kan justera hastigheten och motståndet för att passa ens egna behov.

Varför ska du köpa en Elcykel?

En Elcykel är ett bra alternativ för de som vill ha en bekväm och miljövänlig transportlösning. Det är ett utmärkt sätt att ta sig fram snabbt och effektivt, samtidigt som man får motion och frisk luft. Elcykeln ger dig möjlighet att ta dig längre sträckor utan att bli trött, och du kan även välja att bara använda elmotorn om du inte känner för att trampa. Dessutom är det ett miljövänligt alternativ som inte släpper ut några skadliga avgaser.

Allt som allt är en Elcykel ett bra val för den som vill ha en bekväm, miljövänlig och hållbar transportlösning.

Elcykel – Vanliga frågor & svar

Vilken är den bästa Elcykeln 2024?

Kronan Elcykel Rapp D7/H7

Varför är Elcykel ett miljövänligt alternativ?

Elcyklar drivs av El och är ett miljövänligt alternativ för att det inte har några koldioxidutsläpp eller andra skadliga ämnen.

Vad är skillnaden mellan en Elcykel och vanlig cykel?

En vanlig cykel är en cykel som drivs av muskelkraft, medan en Elcykel har en elektrisk motor som hjälper till att driva cykeln.

Hur fungerar en Elcykel?

En Elcykel är en cykel som har en elektrisk motor som hjälper till att driva cykeln framåt.

Ökar försäljningen av Elcyklar?

Elcyklar blir allt mer populärt. Mer än var femte cykels om säljs i Sverige är numera en Elcykel.

Kan man ta loss batteriet på en Elcykel?

Det ska gå att ta loss batteriet på Elcyklar för att man ska kunna ladda batteriet. Det ska också finnas ett lås för att ta loss batteriet.

Kan man ha med sig ett Elcykel batteri på ett passagerarflygplan?

Det är förbjudet att ha med sig ett Elcykel batteri ombord på flygplanet. Med vissa flygbolag kan du ta med dig Elcykeln och hyra ett batteri i destinationslandet.

Ska man ta loss batteriet när man parkerar sin Elcykel?

Ett batteri kostar mycket och är ett attraktivt föremål för tjuvar. Vi rekommenderar er att alltid ha med er batteriet om Elcykeln inte bevakas.

Hur mycket väger ett batteri till Elcykel?

Mellan två och fyra kilo

Vad kostar ett nytt batteri till Elcykeln?

Batteriet är en av de dyraste komponenterna, om inte den dyraste på Elcykeln. Ett nytt batteri kan kosta allt från 2000 kr upp till 10 000 kr.

När tillverkades de första Elcyklarna?

Dom första Elcyklarna dök upp redan på slutet av 1800-talet.

Finns Elcykelbidraget kvar för år 2023?

Elcykelbidraget går inte längre att ansöka om. Detta för att bidraget inte längre är en del av den Svenska regeringsbudgeten.

Hur fungerade Elcykelbidraget?

Bidraget innebar att du som köpt en Elcykel kunde få 25 procent av kostnaden, eller max 10 000 SEK tillbaka.

Vad är den tillåtna maxhastigheten för en Elcykel?

För att en Elcykel inte ska klassificeras som en Moped är den tillåtna Maxhastigheten 25 km/h.

Var får jag köra med en Elcykel?

Elcykel klassas som en cykel och får köras på Cykelbanor.

Måste jag bära hjälm när jag cyklar?

Barn och ungdomar under 15 år måste bära hjälm. Det finns inget lagkrav på att man måste bära hjälm när man cyklar och är över 15 år men vi rekommenderar att alla som cyklar alltid bär hjälm för deras egna säkerhet.

Får man cykla när man är berusad?

Är man inte så berusad att cyklandet är en fara för trafiksäkerheten är det tillåtet att cykla efter alkoholkonsumtion, så länge man kan göra det på ett betryggande sätt.

Jonas Ekström
Jonas Ekström

Jonas är utbildad personlig tränare samt hälsocoach och har arbetat i över 11 år professionellt. Han tycker om de senaste trenderna och är uppdaterad med det senaste inom hälsa och träning. Idag bidrar Jonas med expertis och information inom just kategorierna hälsa, fitness och träning.